Fluor Architectur - Guillaume Avenard and Hervé Schneider

Learning to See

FRAMES / The young users of the Drülingen child care centre . . .  

Triple-skin Facade of Glass and Wood

SKIN / Arriving at Villa Jalle means never growing weary of surprises . . .

Child Care Centre

DRULINGEN / The site fought to resist the programme; the project tamed it by protecting the site from the aggressive and by connecting with the best. A two-in-one  sustainable design serving the growth of children.

Villa Jalle

PROVENCE / Faced with a request for the exceptional, and considerable design requirements, this renovation creates a vibrant gesture that plays on vernacular architecture codes. 

Child Care Centre

OSTWALD / Located at the entrance of an ambitious eco-neighbourhood, this child care centre sets the ecological tone while also fulfilling its role as a public building.

Light and Perspective

REFLECTIONS / At the dead-end that became the entrance to the Enclos St. Césaire, a mirrored wall (80 m2) . . .

Enclos St-Cesaire

ARLES / Limited by a major archaeological discovery, the renovation of the Enclos St. Césaire into an office complex enabled the site to open up new and radical perspectives.

The projects

List of works

Sustainability Meets Conservation

NOMINATED @ European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2015.   SUSTAINABLE DESIGN  / The ambitions of the Vincent van Gogh Foundation called for excellence in energy performance. 

Modular Exhibition Stands

SCHIRMECK / In the lobby of this memorial with powerful architecture, these ultra-functional and mobile structures are also narrative objects.

← Older
Subscribe Connexions Scroll to Top