Fluor Architectur - Guillaume Avenard and Hervé Schneider

Learning to See

FRAMES / The young users of the Drülingen child care centre . . .  

Triple-skin Facade of Glass and Wood

SKIN / Arriving at Villa Jalle means never growing weary of surprises . . .

Child Care Centre

DRULINGEN / The site fought to resist the programme; the project tamed it by protecting the site from the aggressive and by connecting with the best. A two-in-one  sustainable design serving the growth of children.

Villa Jalle

PROVENCE / Faced with a request for the exceptional, and considerable design requirements, this renovation creates a vibrant gesture that plays on vernacular architecture codes. 

Child Care Centre

OSTWALD / Located at the entrance of an ambitious eco-neighbourhood, this child care centre sets the ecological tone while also fulfilling its role as a public building.

Light and Perspective

REFLECTIONS / At the dead-end that became the entrance to the Enclos St. Césaire, a mirrored wall (80 m2) . . .

Enclos St-Cesaire

ARLES / Limited by a major archaeological discovery, the renovation of the Enclos St. Césaire into an office complex enabled the site to open up new and radical perspectives.

Sustainability Meets Conservation

NOMINATED @ European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2015.   SUSTAINABLE DESIGN  / The ambitions of the Vincent van Gogh Foundation called for excellence in energy performance. 

Plate Tectonics: Three-ply, One Hundred Times

ORIGAMI / The living room of  Villa Jalle concentrates the vital energy . . .

Maillon Theatre

STRASBOURG / In response to the city’s desire to give the theater Maillon a building worthy of its actors, its artists, and the public, the project developed a unique architecture in harmony with its surroundings.

← Older Newer →
Subscribe Connexions Scroll to Top