Fluor Architectur - Guillaume Avenard and Hervé Schneider

Intergenerational Community Centre

STRASBOURG / At the centre of a park, the renovation and extension of this mixed-use community centre strengthens the intergenerational bonds between seniors and young children.

Child Care Centre

LAMPERTHEIM / Facing urban noise and nuisance, this child care centre raises up a protective lattice street side. In the gardens behind, the centre opens up with a play of facades drawing on the imaginary world of tree houses.

Child Care Centre

OSTWALD / Located at the entrance of an ambitious eco-neighbourhood, this child care centre sets the ecological tone while also fulfilling its role as a public building.

Learning to See

FRAMES / The young users of the Drülingen child care centre . . .  

Child Care Centre

DRULINGEN / The site fought to resist the programme; the project tamed it by protecting the site from the aggressive and by connecting with the best. A two-in-one  sustainable design serving the growth of children.

Half-portcullis, Half-lattice

SKIN / At Drulingen, the street-facing facade of the Child Care Centre rises up as mesh of wood . . . (Siberian larch)

A Protective Cross Fade

BORDERS / The extension of the intergenerational centre at Villa Kolbsheim opens onto the gardens through a glass facade over its full height, creating a seamless transition between inside and out.

Subscribe Connexions Scroll to Top